Twee tips voor lekkere en tegelijkertijd gezonde gerechten

Lekker én gezond eten; dat kan soms na een drukke werkdag best wel een pittige uitdaging zijn. Zeker als je rekening moet houden met de wensen van een heel gezin of andere huisgenoten. In dit artikel vind je twee verschillende tips die je kunnen helpen met inspiratie op doen voor het koken van een lekkere maaltijd.

Tip 1: Een gezonde poké bowl

Ook anno 2024 is een poké bowl nog een vaak gekozen gerecht in (afhaal)restaurants. Het voordeel van een poké bowl is dat je deze zelf kan samenstellen en dus minder rekening hoeft te houden met eventuele mee-eters. Een poké bowl kan uit diverse samenstellingen bestaan. Ben je bijvoorbeeld een visliefhebber? Vul dan de poké bowl met zalm of tonijn en kies als toppings bijvoorbeeld avocado, komkommer, mango, maïs en soja boontjes. Ook als vleesliefhebber is de keuze reuze met bijvoorbeeld rundvlees of kip als hoofdbestanddeel van je kom. Natuurlijk zijn er ook diverse vegetarische opties als je een poké bowl wilt gaan bereiden!

Tip 2: Gezonde Mexicaanse wraps

Ook met Mexicaanse wraps kan je alle kanten in als het aankomt op de bereiding van dit gerecht. De vegetarische versie kan bijvoorbeeld bruine bonen, sla, tomaat, maïs en guacamole bevatten. Ook kan je natuurlijk kiezen voor een variant met vlees waarbij je kan kiezen uit kip of gehakt met Mexicaanse kruiden. Ook bij dit gerecht geldt dus: voor ieder wat wils!

Eigenlijk zijn er talloze gerechten te bedenken die je snel zou kunnen klaar maken na een drukke werkdag. Wel is het belangrijk dat je keuken voldoende comfort biedt om fijn aan je eten te kunnen werken. Neem bijvoorbeeld een kijkje op keuken inspiratie of Grando om zodoende na te denken of eventuele aanpassingen aan je keuken nodig zijn om jezelf dat kookcomfort te kunnen bieden.