Drie redenen waarom golf een rustgevende sport voor je kan zijn

Golf is een sport dat zeker bekend staat om het mentale aspect. Golfwedstrijden worden nu eenmaal beslist op details en een stukje mentale balans kan je gaan helpen om een goede score neer te zetten. Onderstaande tips kunnen je helpen om het hoofd koel te houden en jezelf wat extra rust te gunnen na een lange werkdag.

Tip 1: Ga niet met té hoge verwachtingen de golfbaan op

Uiteindelijk wil iedereen mooie en verre ballen slaan op de golfbaan en zijn of haar handicap verbeteren. Hoge verwachtingen brengt automatisch ook wat druk met zich mee, aangezien je jezelf dan ook een beetje wil gaan bewijzen voor je medespelers. Probeer dus zonder druk te voelen de golfbaan op te stappen en gewoon lekker te genieten van het spelletje. Een betere handicap komt namelijk wel als je voldoende vlieguren maakt.

Tip 2: Laat je niet afleiden

Het hoofd koelen houden en jezelf niet laten afleiden wat er om je heen gebeurd. Het klinkt makkelijk maar als golfer zal je vast merken dat dit in de praktijk toch wel een stuk anders gaat. Probeer toch jezelf niet door andere mensen te hinderen als je de baan op gaat. Een tip die je mogelijk kan helpen is om een flight te boeken met de nodige tijd tussen de mensen vóór en achter jullie. Zo heb je in ieder geval minder last van een mogelijk ‘opgejaagd’ gevoel en hoef je ook niet te lang te wachten tot je een bal kan afslaan door de mensen voor jullie.

Tip 3: Geniet van de natuur

Een rondje op de golfbaan kan je zeker gaan helpen om even tot rust te komen. Misschien heb je zelf wel al ooit ervaren hoe fijn het kan zijn om na een drukke werkdag even een ronde te lopen. De natuur waar je op een golfbaan mee te maken hebt kan je zeker een ontspannend gevoel geven. Mocht je tips nodig hebben om na je werkdag tot rust te komen is het zeker aan te raden om eens inspiratie op te doen op balans werk prive of pggm&co.